Gündem

Bazı işyerlerine 2024’te tarife bulundurma zorunluluğu getirildi

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan fiyat etiketi yönetmeliğinin 8 inci maddesinin 1 inci fıkrası, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yeniden düzenlendi. Buna göre, hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listeleri iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üzerine tüketiciler, yani müşteriler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak ve konulmak zorunda.

Ayrıca, paket servis hizmeti veren kokoreççi, dönerci, çiğ köfteci ve köfteci gibi işletmeler de sipariş verilen ve ödeme yapılan noktalarda, tarife ve fiyat listelerini müşteriler tarafından kolaylıkla görülecek ve okunabilecek şekilde asmak zorunda.

Keşan Kahveci-Lokantacı ve Hotelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “01.01.2024 gününden itibaren yapılacak denetimlerde maddi cezalar ile cezalanmamak için odamızın, lokanta, kokoreç, restoran, kafe, pastane, kebapçı, köfteci, börekçi, simitçi, çiğ köfteci gibi işletmelerimiz, odamızdan tarifelerini alıp, işletmelerinde tarif edilen yerlere asmalıdır. Üyelerimiz cezalı duruma düşmemek ve müşteriler ile sorun yaşamamak için odamızdan yeni fiyat tarifelerini muhakkak almalıdırlar” dedi.

Başkan Çakmak, işletmelerin tarifelerini 28 Aralık 2023 tarihine kadar odalarından temin edebileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu